Velkommen til Nimbu

Vi har tatt en prat med Amrit Gill fra Nimbu — Oslos nyeste indiske restaurant.

Velkommen til Nimbu

I Bispevika finner du nyåpnede Nimbu i moderne og flotte lokaler. En restaurant som tilbyr indisk fine dining, med fokus på kortreiste råvarer og langreist krydder. Velg mellom syv-retters Chef's table eller à la carte med klassiske indiske retter som butter chicken.

AMRIT, FORTELL OSS OM NIMBU:

Nimbu jobber mot å øke kvaliteten på indisk mat i Norge. Vi er ekstremt detaljorienterte på ting andre indiske restauranter kanskje ikke tenker så mye over. Vi kverner våre egne krydder som kommer fra India, vi er kresne på kjøtt og fisk, grønnsakene skal være ferske og vi er gjerne kreative med presentasjonen av retten.

I tillegg lager vi vår egen gelato, noe mange andre ikke gjør! Her bruker vi blant annet flytende nitrogen og tørr-is. Det gir oss muligheten til å eksperimentere med smaker som chai, pistasj, mango, kardemomme og safran. Når du spiser hos Nimbu, vil du merke at den avslappede atmosfæren endrer seg utover kvelden når stemningen gradvis stiger med musikken!

Nimbu i Oslobukta

Nimbu i Oslobukta

HVA FINNES PÅ MENYEN?

På menyen har vi prøvd ut råvarer som andre indiske restauranter ikke har — eksempelvis hummer, vaktel og reinsdyr. Disse har vist seg å blende perfekt inn i indiske curry-retter og er noe vi kommer til å fortsette med! De har blitt en suksess basert på tilbakemeldingene vi har fått. Vi har alltid fersk fisk som blir fisket dagen før og vi inkorporerer teknikker som sous-vide for å gi mest mulig mørt kjøtt. I tillegg har vi retter som har en røkt smak for dem som vil ha det. Vi har selvsagt også de autentiske rettene som butter chicken og chicken tikka masala. Derfor mener vi at om du kommer for de mest eksklusive, eller de mest klassiske rettene, så har vi noe for enhver.

HVILKEN RETT ER DIN PERSONLIGE FAVORITT?

Manchurian! Indisk forrett, fantastisk myke vegetarboller i en spicy og forfriskende saus. I tillegg liker jeg Sizzling Brownie til dessert som blir servert på varmt støpejern med kokende sjokoladesaus på toppen kombinert med vaniljeis. Utrolig Instavennlig dessert. Vi har mange flere spennende retter med nye råvarer som kommer til sommeren. Gled dere!

HVORFOR VALGTE DERE Å ÅPNE RESTAURANT HER?

Oslobukta er "up-and-coming". Etter min mening er dette det mest fasjonable området i hele Oslo, og er på alles tunger. Vi visste vi måtte være der det skjer, og Oslobukta er et utrolig flott sted med mange flotte mennesker og severdigheter. Det var rett og slett ingen spørsmål om hvor vi ville være. For oss er mange av rettene vi serverer "kunst", og siden Oslobukta har en egen gate med kunstgallerier passet det enda bedre at vi var her.

HVILKET ANNET STED ER DIN OSLOBUKTA-FAVORITT?

Talormade. Jeg er glad i søtsaker, så det passer meg utmerket med en slik nabo, avslutter Amrit.

🍩💕 Les historien om dama bak Talormade her

Publisert: 21. februar 2021 kl. 23:00

Les også:

En smak av middelhavet hos Palate

En smak av middelhavet hos Palate

Ta turen til Palate for afterwork eller bli med på en w...

De beste stedene for afterwork i Oslobukta

De beste stedene for afterwork i Oslobukta

God stemning, mat, drikke, musikk og aktiviteter. Her t...

Høstens regntøy med Norwegian Rain

Høstens regntøy med Norwegian Rain

Inspirert av japansk sensibilitet og livet i den regnfu...

Ny sesong med Bjørvika Blomster

Ny sesong med Bjørvika Blomster

Nå som sensommeren og tidlig høst er her er det på tide...

Sniktitt på høstens nyheter med Oxholm

Sniktitt på høstens nyheter med Oxholm

En ny sesong er her, og med høsten kommer en liten endr...

Bli kjent med Sørenga

Bli kjent med Sørenga

Ta turen til Sørenga for flott utsikt mot Oslofjorden o...