Dette er Oslobukta

Midt i Bjørvika finner du byens nye møteplass — en fusjon av kultur, restauranter, butikker og opplevelser. Velkommen til Oslos nye mat- og kulturdestinasjon!

Oslobukta er handelsstrøket i Bjørvika, og er en samlebetegnelse på tilbudet man finner på bygulvet i områdene Sørenga, Barcode, Bispevika Nord og Munch Brygge. Bak utviklingen av handelsområdet står Carucel Eiendom, som har som mål å utvikle et sted hvor det er hyggelig å bo, spennende å besøke og attraktivt å arbeide. I Oslobukta finner man noe av det beste hovedstaden har å tilby innen kultur, kunst og matopplevelser, med blant annet Operaen, Munchmuseet og Deichman Bjørvika.

Historien om Oslobukta og Bjørvika er en historie om Oslo. Det var i dette området at Oslo opprinnelig ble grunnlagt. Frem til middelalderen var lå byens sentrum her — strategisk plassert langs vannkanten som et knutepunkt for transport og handel. Etter bybrannen i 1624 hvor store deler av området brant ned bestemte Christian IV at byen skulle gjenreises lenger vest, i området vi i dag kjenner som Kvadraturen, og kalte byen Christiania. Ikke før i 1925 fikk byen igjen navnet Oslo og de siste årenes utvikling bringer nå sentrumsaktivitetene tilbake til sin opprinnelse.

Hvorfor navnet Oslobukta? Området under Ekeberg ble tidligere kalt Opsloe-Bugten, Osloviken og Oslo havn. Området oppsto da Akerselva ble regulert og området bak innskjermingene av elva ble fylt opp for å gjenvinne land. Det oppsto da en vik mellom Akerselva og Gamlebyen. Med inspirasjon fra det opprinnelige navnet Opsloe-Bugten, videreføres historien under merkenavnet Oslobukta.

Der byen møter fjorden, der fortid møter fremtid og der mangfold, mennesker og aktiviteter står i sentrum. Sjekk ut Oslobukta!