Guide

Turtips: Her finner du fem fine turer i Oslo

La deg inspirere av denne listen til din neste tur i Oslo.

Turtips: Her finner du fem fine turer i Oslo

Oslo har mange fine turer å by på, også utenfor marka. For de som ønsker å se og oppleve mer av Oslo har vi listet opp fem favoritter for en tur til fots i Oslo. Felles for de fem er at alle starter eller slutter i Oslobukta i Bjørvika. God tur!

Havnepromenaden

Selv om den ikke er helt ferdig byr havnepromenaden på mange flotte opplevelser. Fra Grønlia til Frognerkilen strekker den seg over ca. 9 kilometer fra øst til vest hvor du hele veien kan nyte utsikten mot fjorden. Starter du i nærheten av Frognerkilen får du med deg både Aker Brygge, Akershus festning og kanskje en tur på Operataket på veien. Trenger du en belønning underveis kan vi anbefale en is-pause på Paradis Gelateria på Sørenga før du fortsetter østover. Starter du i øst kan du avslutte turen på Fram museet eller med et bad på Huk!

Se hele turen her

Bjørvika arkitekturvandring

Bjørvika byr på mange arkitektoniske perler.

Arkitekturvandring i Bjørvika

Bjørvika har vokst frem og er allerede blitt en favoritt blant arkitekturinteresserte Osloboere og besøkende. Ta turen med eller uten kamera og ta inn linjene, teksturen og atmosfæren. Kjente bygg som Operaen, Munchmuseet og det nye Deichmanske biblioteket er absolutt verdt et besøk. Men glem heller ikke den imponerende skuen over Barcode, den nye vannkunsten i Bispevika eller de prisvinnende teglsteinsbyggene på Munch Brygge. Et tips er å ta turen rundt soloppgang eller solnedgang, da kan vi love en spektakulær utsikt!

Akrobaten gangbro Oslobukta i Bjørvika

Akrobaten gangbro er et godt startpunkt for arkitekturvandring i Oslobukta.

Elvelangs langs Akerselva fra start til slutt

Akerselva starter ved Maridalsvannet, Oslos største innsjø. Den åtte kilometer lange turstien byr på flott natur kun et (litt langt) steinkast fra Oslo sentrum. Turen fra start til slutt tar omtrent to timer, men med gode muligheter for å ta en pust i bakken underveis. Utforsk frodig natur, fossefall og badeplasser, enten til fots, på sykkel eller i joggetempo. Har du med barn er det mange muligheter for lek på de mange lekeplassene langs turen. Du kan fint starte turen enten på toppen av Maridalsvannet og endte opp ved utløpet i Bjørvika, eller i bunn og oppleve turen andre veien. For de spesielt interesserte kan man i sesongen (1. juli -30. september) faktisk også fiske laks i Akerselva. Men husk fiskekort!

Sørenga Godt Brød Munch Brygge

Bollestopp er obligatorisk på tur! Hos Godt Brød på Munch Brygge finner du en rekke fristelser.

Ekebergparken via Gamlebyen til sentrum

En kort trikketur unna Oslo sentrum finner du Ekebergparken – en grønn lunge som inneholder både historie, natur, kunst, og kanskje Oslos beste utsikt over Bjørvika og Oslofjorden. Parken står godt som destinasjon i seg selv, men hvorfor ikke kombinere det med en lengre tur via Gamlebyen i Egon Olsens fotspor? Veien tar det gjennom Ekebergskråningen naturreservat og ned til Oslos eldste bydel med sjarmerende gater og historiske bygg. Fortsett videre ned til vannkanten og Oslobukta for litt herlig sjøbris og en velfortjent pust i bakken på en av de mange kaféene langs Oslofjorden.

Ekebergparken Oslobukta

Utsikt fra Ekebergs grønne lunge over arkitekturen i Oslobukta.

Fra Oslobukta til Bekkelagsbadet

I 2019 åpnet «badeparken» Bekkelagsbadet. Parken ligger på Søndre Bekkelaget og kan by på badebrygge, stupetårn og et større grøntområde med blant annet sandvolleyballbane, og mulighet for parkour for de ekstra lekne. Det er også lagt til rette for grilling i parken. Fra oslobukta kan du gå på gangsti langs Mosseveien og turen er på ca. 4 kilometer. Ønsker du en litt mer frodig og lengre tur kan du fint legge turen om Ekebergparken.

Ekebergparken Oslobukta

Utsikten fra Ekebergparken er minst like fin etter at sola har gått ned. Foto: Evgenia Egorova / @zhenjanord

Pssst: Hvis du har tenkt deg på tur, sjekk ut stolpejakt, en morsom måte å oppleve nye steder på. Du finner flere stolper både i Oslobukta og resten av byen.

Publisert: 21. mai 2020 kl. 22:00

Les også:

26

Apr

Art Night

Arrangement

Art Night

Bli med på en kveld full av kunst og inspirasjon fredag 26. april. Galleriene i Oslobukta holder kve...

Sesongens blomster med Bjørvika Blomster

Guide

Sesongens blomster med Bjørvika Blomster

Solen titter frem, trærne spirer og nå vil vi ha frem sesongens blomster hjemme!

Vårens nyheter i butikkene

Nyheter

Vårens nyheter i butikkene

Våren er her, og butikkene i Operagata er fulle av nyheter!

Folk i bukta: Finn hos DaiKai

Nyheter

Folk i bukta: Finn hos DaiKai

Bli bedre kjent med folkene i Oslobukta. Finn er medeier hos DaiKai hvor han blant annet holder i da...

05

Apr

Ensemble <3 Dapper = Sant

Arrangement

Ensemble <3 Dapper = Sant

Velkommen til feiring av Ensemble x Dapper i Operagata 36 fredag 05. april!

Guide: Aktiv i Oslobukta

Guide

Guide: Aktiv i Oslobukta

Liker du å holde deg aktiv? Det finnes mange ulike muligheter i Oslobukta!

Vis flere