Ting å gjøre i Oslo i sommer

Sommeren er her og i området er det mye å finne på for både store og små. Ta et bad på enden av Sørenga, besøk galleriene, spis en hjemmelaget italiensk gelato eller nyt solen på en av de mange uteserveringene.

Ting å gjøre i Oslo i sommer

Ta et bad i Oslofjorden

I området er det mange steder å ta et bad på en deilig solværsdag og det er ikke langt mellom de ulike badeplassene. Ytterst på Sørenga finner du det populære sjøbadet og havnepromenaden langs Sørenga og Sørengstranden er også fint for deg som vil nyte sol og bad. I fjor sommer åpnet Operastranden som er plassert ganske så fint, mellom Operaen og MUNCH. Brygga i Bispevika er også populært for sol og bad. Her finner du kaifronten hvor du kan hoppe i havet fra brygga eller sole deg med utsikt mot MUNCH og Sørenga.

Italiensk gelato

En is er godt på varme sommerdager og hos Paradis Gelateria får du hjemmelaget italiensk gelato. Du finner to iskrembarer i området, en i bukta og en ute på Sørenga. Her blir gelatoen laget fersk hver dag med naturlige og friske ingredienser. Det er et stort utvalg smaker alt fra friske sorbeter, til klassikere, og spennende kombinasjoner.

Paradis gelato

Kulturgata

Ta turen til kulturgata og besøk galleriene. Her finner du Kösk som viser utstillinger med noe av det beste innen norsk samtidskunst. QSPA Galleri som er stiftelsen H.M Dronning Sonjas kunstnerstipend og har som formål å skape interesse for, og stimulere til utvikling av grafisk kunst. Hos QSPA finnes fantastiske kunsttrykk av kunstnere fra hele verden, samt noen av H.M. Dronning Sonjas egne kunstverk. VI, VII som er et galleri som spesialiserer seg i internasjonal samtidskunst. Utenfor kulturgaten, men ikke langt unna (Rostockgata 2-4) finner du Kunsthall Oslo som er et ikke-kommersielt galleri for kunst. Her vises norsk og internasjonal samtidskunst med hovedvekt på nye produksjoner.

Gallery

Arkitekturvandring

Området har blitt populært blant arkitekturinteresserte. Besøk kjente bygg som Operaen, MUNCH og det Deichmann. Få også med deg den imponerende skuen over Barcode, vannkunsten i Bispevika og ta turen over til Sørenga for en flott utsikt mot både MUNCH og kaifronten i Bispevika.

Munch museet

Stasjonsallmenningen lekeplass

Midt i bukta finner du stasjonsallmenningen lekeplass. Dette er en moderne lekeplass hvor barna kan klatre og skli. På plassen rundt er det om sommeren avkjølende fontener for alle.

Fontener stasjonsallmenningen

Utforsk området langs vannet

Har du lyst å utforske området langs vannet? På Sørenga ligger Friluftshuset hvor du kan melde deg på kajakk kurs og bli med på guidet kajakktur. De har også SUP-brett og kajakker som du kan leie. For å leie kajakk og padle på egenhånd må du ha NPF våttkort. Du finner de på Sørengkaia 124.

Friluftshuset

Shopping i Operagata

I handlegaten Operagata finner du mange lekre butikker og ikke minst norsk design i fleng. Her finner du blant annet norsk design hos Envelope 1976, Holzweiler og Norwegian Rain & T-Michael. Det er også flere multibrand butikker som Oxholm, Aspeli, Dapper, og lekkert undertøy og badetøy fra ulike merker hos Bjørvika Undertøy. I enden av Operagata ligger Bjørvika Blomster med sesongens fineste blomster og andre fine ting til hjemmet. I andre enden av handlegaten ligger Thune. Les mer om shopping i Operagata her.

Uteserveringer

Det er et stort utvalg gode restauranter i området og mange fine uteserveringer både langs bryggekanten i Bispevika, på Munch brygge og ute på Sørenga. Her finnes det noe for alle med retter fra det italienske, franske, asiatiske og meksikanske kjøkkenet, og mye mer! Vi har samlet noen av de beste uteserveringene her.

Publisert: 10. mai 2023 kl. 20:21

Les også:

Norsk kvalitet og design for de yngste

Norsk kvalitet og design for de yngste

I Operagata finner du et stort utvalg norske designere,...

En dag i Oslobukta

En dag i Oslobukta

Lek turist i egen by, og sett av en hel dag i Oslos nye...

Egenpleie hos Best of You

Egenpleie hos Best of You

Best of You er et senter for skjønnhet, helse og velvær...

Guidet kajakktur i Oslofjorden

Guidet kajakktur i Oslofjorden

Frister det med en kajakktur langs Oslofjorden? Bli med...

4 perler i Oslobukta

4 perler i Oslobukta

Her er fire av de unike stedene du bør besøke i Oslobuk...

Guide: undertøy under sommerantrekkene

Guide: undertøy under sommerantrekkene

Sommerens antrekk kan til tider by på utfordringer når ...