Det er en ny sesong, og ny sesong kommer med nye menyer hos flere av restaurantene og ikke minst råvarer som hyller sesongen.
Akkurat nå er det høysesong for skrei, og du finner det på menyen hos flere av våre restauranter. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. I Norge har vi sterke tradisjoner for å servere skrei med lever og rogn som bare er tilgjengelig i skrei-sesongen, det vil si fra januar til april.
Hos Brasserie Rivoli finner du blant annet pannestekt lofotskrei med deilig tilbehør til b åde lunsj og middag. Og hos Code serverer de Skrei og hummersaus, yum!
Også hos Stock finner du skrei på menyen, med blant annet røkt fiskevelouté eller blåskjellsaus, kommer an på om du er der til lunsj eller middag. Eller ta turen til Dapper Bistro for skrei med oransje peppersaus, salsa og paprikaolje.
Skalldyr, og spesielt hummer, finner du også på flere av menyene akkurat nå. Visste du at skalldyr faktisk er best om vinteren? Hummeren er aller best månedene oktober - mars, og hos Brasserie Rivoli serverer de akkurat nå en deilig lasagne med hummer og kongekrabbe til middag, den må prøves!
Vintertrøffelen er den mest ettertraktede og aromatiske trøffelen, og den har sesong fra desember til mars. Hos Code Restaurant er trøffel en av spesialitetene, og du finner akkurat nå trøffel sammen med kalv på middagsmenyen. Vintertrøffel er den beste av de sorte trøflene, den er også kalt ”bordets sorte diamant”. Smaken er aromatisk og delikat.
Publisert: 11. mars 2024 kl. 08:52
Festsesongen er her og vi har tatt en prat med Oxholm o...
Skap julestemningen hjemme med julens blomster. Vi har ...
Det skjer hele tiden mye i bukta, hos de ulike aktørene...
Frister det med et restaurantbesøk på en av de mange re...
I samarbeid med Operaen kan du i desember se en helt eg...
Bokhandleren Norli har åpnet i bukta, rettere sagt i en...