Sesongens fantastiske råvarer

Det er en ny sesong, og ny sesong kommer med nye menyer hos flere av restaurantene og ikke minst råvarer som hyller sesongen.

Sesongens fantastiske råvarer

Skrei

Akkurat nå er det høysesong for skrei, og du finner det på menyen hos flere av våre restauranter. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. I Norge har vi sterke tradisjoner for å servere skrei med lever og rogn som bare er tilgjengelig i skrei-sesongen, det vil si fra januar til april.

Hos Brasserie Rivoli finner du blant annet pannestekt lofotskrei med deilig tilbehør til både lunsj og middag. Og hos Code serverer de Skrei og hummersaus, yum!

Også hos Stock finner du skrei på menyen, med blant annet røkt fiskevelouté eller blåskjellsaus, kommer an på om du er der til lunsj eller middag. Eller ta turen til Dapper Bistro for skrei med oransje peppersaus, salsa og paprikaolje.

Hummer

Skalldyr, og spesielt hummer, finner du også på flere av menyene akkurat nå. Visste du at skalldyr faktisk er best om vinteren? Hummeren er aller best månedene oktober - mars, og hos Brasserie Rivoli serverer de akkurat nå en deilig lasagne med hummer og kongekrabbe til middag, den må prøves!

Vintertrøffel

Vintertrøffelen er den mest ettertraktede og aromatiske trøffelen, og den har sesong fra desember til mars. Hos Code Restaurant er trøffel en av spesialitetene, og du finner akkurat nå trøffel sammen med kalv på middagsmenyen. Vintertrøffel er den beste av de sorte trøflene, den er også kalt ”bordets sorte diamant”. Smaken er aromatisk og delikat.

Brasserie rivoli
Stock
Dapper Bistro
Brasserie rivoli
Stock
Dapper Bistro

Publisert: 11. mars 2024 kl. 08:52

Les også:

Ostens dag med Annis

Ostens dag med Annis

Siste fredagen i oktober er ostens dag. I den anledning...

Det er høst i bukta

Det er høst i bukta

Vakre farger, crisp høstluft og mye å finne på. Her har...

Rosa måned hos Olimb & Co

Rosa måned hos Olimb & Co

Oktober er årets rosa måned, hvor vi alle har litt ekst...

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Selv om Dheeraj får mye ros og utallige priser for mate...

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Lukker du øynene for sjøutsikten rett utenfor de store ...

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Bak den mest anonyme døren i Oslobukta, skjuler det seg...