Is guiden med Paradis Gelateria

Med kvalitetsråvarer fra Italia lager Paradis Gelateria hjemmelaget Gelato akkurat som du finner i Italia. Ta turen for høykvalitets Gelato, god italiensk stemning og livlig atmosfære på en deilig sommerdag!

Is guiden med Paradis Gelateria

Det å drive gelateria har blitt en livsstil for Alfonso og Haron. De startet Paradis Gelateria sammen da de syntes Oslo manglet en gelateria, akkurat som du finner i Italia, hvor italiensk håndverk og ekte iskremkultur skulle være opplevelsen for kunder. Hver kule skulle være som å ta seg en ferie til Italia og hvor man alltid lengter etter neste besøk.

Deres historier er ganske forskjellige. Alfonso har hatt en vanskelig ungdomstid da han overlevde et jordskjelv i 1980 i Napoli området og senere en alvorlig motorsykkel ulykke. Han fikk en norsk kjæreste og flyttet etter hvert til Norge. Haron var student i Milano og jobbet som livredder om sommeren før han bestemte seg for å studere ett år som utvekslingsstudent på Universitet i Blindern. Kjærlighetshistoriene gikk ikke som Alfonso og Haron håpet og de møttes tilfeldig på det som på den tiden var den eneste italienske kaffe- og iskrembaren «Dolce Vita» på Prinsens Gate.

Sammen kom ideen om å starte Paradis Gelateria. Her bruker de kvalitetsråvarer fra Italia, som for eksempel hasselnøtter fra Piemonte, pistasjnøtter fra Sicilia og sitroner fra Sorrento. Det kombinerer de med blant annet norske jordbær og melk for å lage hjemmelaget gelato. De ønsker at det skal være en gelato for alle og tilbyr glutenfrie, laktosefrie og veganske alternativer i mange ulike smaker og størrelser.

paradis
paradis
paradis
paradis
paradis
paradis

Å drive et gelateria er ganske sesongbasert med høyt tempo og produksjon på sommeren. Lavsesongen bruker Alfonso og Haron mye tid på å utvikle oppskriftene sine, besøke leverandører, inspirasjonsturer rundt i verden, kurs hos de beste italienske «guru» og mange varemesser. De studerer hvert år nye smaker og kombinasjoner, selv om de som regel selger mer tradisjonelle smaker, akkurat som de du spiser i Italia.

Selvom å drive et gelateria i Norge ikke er enkelt har Alfonso og Haron sin lidenskap og visjon alltid vært sterk. Å drive et gelateria har blitt en livsstil for dem. Produktet er det som står sentralt i konseptet og det som skaper suksess. De samler tilbakemeldinger fra kunder for å hele tiden utvikle og forbedre oppskriftene og smakene. De beste tilbakemeldingene de får er når noen har vært på ferie i Italia og sier at Paradis gelato er mye bedre enn det de smakte der.

Velkommen innom Paradis Gelateria hvor målet er og alltid har vært å bringe et stykke av Italia til Oslo.

paradis
paradis
paradis
paradis
paradis
paradis

Publisert: 24. mai 2024 kl. 11:33

Les også:

Norsk kvalitet og design for de yngste

Norsk kvalitet og design for de yngste

I Operagata finner du et stort utvalg norske designere,...

En dag i Oslobukta

En dag i Oslobukta

Lek turist i egen by, og sett av en hel dag i Oslos nye...

Egenpleie hos Best of You

Egenpleie hos Best of You

Best of You er et senter for skjønnhet, helse og velvær...

Guidet kajakktur i Oslofjorden

Guidet kajakktur i Oslofjorden

Frister det med en kajakktur langs Oslofjorden? Bli med...

4 perler i Oslobukta

4 perler i Oslobukta

Her er fire av de unike stedene du bør besøke i Oslobuk...

Guide: undertøy under sommerantrekkene

Guide: undertøy under sommerantrekkene

Sommerens antrekk kan til tider by på utfordringer når ...