Is guiden med Paradis Gelateria

Med kvalitetsråvarer fra Italia lager Paradis Gelateria hjemmelaget Gelato akkurat som du finner i Italia. Ta turen for høykvalitets Gelato, god italiensk stemning og livlig atmosfære på en deilig sommerdag!

Is guiden med Paradis Gelateria

Det å drive gelateria har blitt en livsstil for Alfonso og Haron. De startet Paradis Gelateria sammen da de syntes Oslo manglet en gelateria, akkurat som du finner i Italia, hvor italiensk håndverk og ekte iskremkultur skulle være opplevelsen for kunder. Hver kule skulle være som å ta seg en ferie til Italia og hvor man alltid lengter etter neste besøk.

Deres historier er ganske forskjellige. Alfonso har hatt en vanskelig ungdomstid da han overlevde et jordskjelv i 1980 i Napoli området og senere en alvorlig motorsykkel ulykke. Han fikk en norsk kjæreste og flyttet etter hvert til Norge. Haron var student i Milano og jobbet som livredder om sommeren før han bestemte seg for å studere ett år som utvekslingsstudent på Universitet i Blindern. Kjærlighetshistoriene gikk ikke som Alfonso og Haron håpet og de møttes tilfeldig på det som på den tiden var den eneste italienske kaffe- og iskrembaren «Dolce Vita» på Prinsens Gate.

Sammen kom ideen om å starte Paradis Gelateria. Her bruker de kvalitetsråvarer fra Italia, som for eksempel hasselnøtter fra Piemonte, pistasjnøtter fra Sicilia og sitroner fra Sorrento. Det kombinerer de med blant annet norske jordbær og melk for å lage hjemmelaget gelato. De ønsker at det skal være en gelato for alle og tilbyr glutenfrie, laktosefrie og veganske alternativer i mange ulike smaker og størrelser.

paradis
paradis
paradis
paradis
paradis
paradis

Å drive et gelateria er ganske sesongbasert med høyt tempo og produksjon på sommeren. Lavsesongen bruker Alfonso og Haron mye tid på å utvikle oppskriftene sine, besøke leverandører, inspirasjonsturer rundt i verden, kurs hos de beste italienske «guru» og mange varemesser. De studerer hvert år nye smaker og kombinasjoner, selv om de som regel selger mer tradisjonelle smaker, akkurat som de du spiser i Italia.

Selvom å drive et gelateria i Norge ikke er enkelt har Alfonso og Haron sin lidenskap og visjon alltid vært sterk. Å drive et gelateria har blitt en livsstil for dem. Produktet er det som står sentralt i konseptet og det som skaper suksess. De samler tilbakemeldinger fra kunder for å hele tiden utvikle og forbedre oppskriftene og smakene. De beste tilbakemeldingene de får er når noen har vært på ferie i Italia og sier at Paradis gelato er mye bedre enn det de smakte der.

Velkommen innom Paradis Gelateria hvor målet er og alltid har vært å bringe et stykke av Italia til Oslo.

paradis
paradis
paradis
paradis
paradis
paradis

Publisert: 24. mai 2024 kl. 11:33

Les også:

Ostens dag med Annis

Ostens dag med Annis

Siste fredagen i oktober er ostens dag. I den anledning...

Det er høst i bukta

Det er høst i bukta

Vakre farger, crisp høstluft og mye å finne på. Her har...

Rosa måned hos Olimb & Co

Rosa måned hos Olimb & Co

Oktober er årets rosa måned, hvor vi alle har litt ekst...

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Selv om Dheeraj får mye ros og utallige priser for mate...

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Lukker du øynene for sjøutsikten rett utenfor de store ...

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Bak den mest anonyme døren i Oslobukta, skjuler det seg...