Guide

Her spiser du lunsj i Oslo

Er du på jakt etter god lunsj i Oslo? Enten det er en rask matbit på veien eller en lang sit down lunsj med god venner eller familie så finner du det i Oslobukta. La oss guide deg gjennom stedene du kan nyte lunsj!

Her spiser du lunsj i Oslo

Enkelt på farten

I området finner du flere steder som tilbyr rask takeaway, men også muligheten til å sette seg ned for en rask matbit om man ønsker det. Hos Godt Brød kan du velge mellom økologiske favoritter på spelt og surdeig, eller la deg friste av et godt utvalg av søt gjærbakst. Det samme gjelder for Åpent Bakeri i Dronning Eufemias gate, her kan du både plukke med deg deilig mat to-go og du kan sitte ned for mat og kaffe. Hos Joe & The Juice er de gode på shakes og sandwhicher. Her kan du både sitte ned og du kan ta med deg maten to go.

Åpent Bakeri
Godt Brød
Joe & The Juice
Åpent Bakeri
Godt Brød
Joe & The Juice

Alt på ett sted

Er dere flere som er på jakt etter lunsj, men dere har alle lyst på ulik mat? Da er Barcode Streetfood stedet for dere! Her finner dere flere ulike mat fra flere ulike matboder, med smaker fra verden over. Kjøp fra den boden man ønsker, og alle kan sette seg sammen og spise. Raskt, godt og noe for enhver smak!

Tid til en lengre lunsj

Midt på Stasjonsallmenningen finner du konseptet Café Platz, aka Holzweiler Platz. Maten her er sesongbasert, i stor grad økologisk, og med mange små retter man kan dele. Det er masse grønnsaker, litt fisk og kjøtt, og de jobber med lokale gårder.

Fortsetter du videre utover mot vannet finner du I Baren, med nydelig beliggenhet året rundt. Rett ved vannet, midt i solen og med utsikt over MUNCH og Sørenga.

Barcode street food
Cafe Platz
I baren
Barcode street food
Cafe Platz
I baren

Langs brygga finner du favorittene Kumi og Sumo, to restauranter som begge serverer både lunsj og middag, men med ulike menyer. Hos Kumi er maten vegetarisk og vegansk og basert på økologiske og lokale råvarer uten tilsetningsstoffer, kjemikalier og raffinert sukker. Hos Sumo serves mat fra hele Asia for hele familien, både varme retter, asian fusion og sushi!

Ta turen bakover igjen og ned i Operagata, der finner du populære Dapper Bistro. Her har den en meny som varierer med sesong, og veldig mye godt!

Munch Brygge og Sørenga

Tar du turen utover Munch Brygge så finner du både Villa Paradiso som serverer deilig italiensk mat og Munchies hvor du får burger og fries.

Videre ut på Sørenga finner du flere gode steder med ulik mat som også serverer lunsj. En av de er Castello, med variert meny med inspirasjon fra flere land og kulturer — i lokaler med fantastisk utsikt. Videre utover finner du Seaport som også serverer lunsj, her får du blant annet masse deilig tyrkisk mat, kombinert med andre retter. Dette burde du prøve!

Og sist, men ikke minst, helt ytterst på Sørenga finner du den meksikanske restauranten Coyo. Om sommeren åpner de klokken 13.00, så du kan nyte en deilig lunsj i solen rett ved vannet.

Castello
Dapper Bistro
Kumi
Castello
Dapper Bistro
Kumi

Publisert: 08. mars 2024 kl. 09:59

Les også:

Her kan du se EM i sommer

Guide

Her kan du se EM i sommer

Følger du med på EM i fotball? Det er flere steder i Oslobukta som byr på fotballstemning med kamper...

23

Jun

Sankthans: Flett din egen blomsterkrans

Arrangement

Sankthans: Flett din egen blomsterkrans

Vi feirer Sankthans og inviterer til workshop hvor du kan lage din egen blomsterkrans 🌸

Miniguide til en dag i Oslobukta

Guide

Miniguide til en dag i Oslobukta

Planlegger du en dag i Oslo med noen du er glad i? Eller bor du kanskje i Oslo og vil ha en turist i...

24 timer i Oslo

Guide

24 timer i Oslo

Skal du tilbringe et døgn i Oslo og lurer på hva du skal finne på? Her er noen tips til hva du kan g...

14

Jun

Gatefest iBukta

Arrangement

Gatefest iBukta

Fredag 14. juni byr vi på herlig festivalstemning i Bukta 🌿 Vi inviterer til Gatefest - og det skje...

Ting å gjøre i Oslo med barn

Guide

Ting å gjøre i Oslo med barn

Det er mye gøy som skjer i området for hele familien. Nedenfor har vi samlet noen tips til hva du ka...

Vis flere