Grilltips med Annis

Grillsesongen er her og hos ferskvare- og delikatessebutikken Annis finner du råvarene. Kjøtt, fantastiske oster, spesialprodukter fra norske produsenter og villfanget fisk og skalldyr. Her deler de noen gode grilltips!

Grilltips med Annis

Har du lyst på inspirasjon til hva du kan grille i sommer? Vi har tatt en prat med de dyktige folkene hos Annis, som deler sine beste tips!

Først må du velge riktige råvarer. Hvor mye tid du har tilgjengelig og grillutstyr kan ha innvirkning på hvilke råvarer som kommer til å gi det mest ønskelige resultatet.

Grillspyd med tilbehør

Annis kan tipse om blant annet grillspyd, som grilles på middels høy varme også må du huske å snu spydene jevnlig for å sikre jevn steking. Kjempe godt med en frisk salat, tzatziki eller aioli ved siden av og grillede grønnsaker.

Entrecôte på grillen

Entrecôte er også en favoritt hos mange! Husk å ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før grilling, gni det inn med salt, pepper og olivenolje. Grill på høy varme i 4-5 minutter per side for medium rare, eller til ønsket doneness. La entrecôte hvile i 5-10 minutter etter grilling for å bevare saftigheten. Som tilbehør kan du gå for potetsalat, grillet asparges med olivenolje, salt og pepper og chimichurri.

Grillspyd
Grillspyd
Tilbehør til grillmaten
Husk tilbehøret
Entrecôte
Entrecôte
Grillspyd
Grillspyd
Tilbehør til grillmaten
Husk tilbehøret
Entrecôte
Entrecôte

Grilltips

Prøv alltid å ha to varmesoner når du griller. Noen råvarer liker høy direkte varme, andre lavere indirekte varme, men de aller fleste blir best med en kombinasjon av begge to. Hvis grillen ikke kan ha to varmesoner kan man hvile råvarene borte fra grillen som alternativ til indirekte varme på grillen. Ved grilling av større stykker kjøtt er et godt steketermometer din sikreste kilde til perfekt resultat.

Publisert: 03. juni 2024 kl. 12:37

Les også:

Ostens dag med Annis

Ostens dag med Annis

Siste fredagen i oktober er ostens dag. I den anledning...

Det er høst i bukta

Det er høst i bukta

Vakre farger, crisp høstluft og mye å finne på. Her har...

Rosa måned hos Olimb & Co

Rosa måned hos Olimb & Co

Oktober er årets rosa måned, hvor vi alle har litt ekst...

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Selv om Dheeraj får mye ros og utallige priser for mate...

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Lukker du øynene for sjøutsikten rett utenfor de store ...

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Bak den mest anonyme døren i Oslobukta, skjuler det seg...