Grillsesongen er her og hos ferskvare- og delikatessebutikken Annis finner du råvarene. Kjøtt, fantastiske oster, spesialprodukter fra norske produsenter og villfanget fisk og skalldyr. Her deler de noen gode grilltips!
Har du lyst på inspirasjon til hva du kan grille i sommer? Vi har tatt en prat med de dyktige folkene hos Annis, som deler sine beste tips!
Først må du velge riktige råvarer. Hvor mye tid du har tilgjengelig og grillutstyr kan ha innvirkning på hvilke råvarer som kommer til å gi det mest ønskelige resultatet.
Annis kan tipse om blant annet grillspyd, som grilles på middels høy varme også må du huske å snu spydene jevnlig for å sikre jevn steking. Kjempe godt med en frisk salat, tzatziki eller aioli ved siden av og grillede grønnsaker.
Entrecôte er også en favoritt hos mange! Husk å ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før grilling, gni det inn med salt, pepper og olivenolje. Grill på høy varme i 4-5 minutter per side for medium rare, eller til ønsket doneness. La entrecôte hvile i 5-10 minutter etter grilling for å bevare saftigheten. Som tilbehør kan du gå for potetsalat, grillet asparges med olivenolje, salt og pepper og chimichurri.
Prøv alltid å ha to varmesoner når du griller. Noen råvarer liker høy direkte varme, andre lavere indirekte varme, men de aller fleste blir best med en kombinasjon av begge to. Hvis grillen ikke kan ha to varmesoner kan man hvile råvarene borte fra grillen som alternativ til indirekte varme på grillen. Ved grilling av større stykker kjøtt er et godt steketermometer din sikreste kilde til perfekt resultat.
Publisert: 03. juni 2024 kl. 12:37
Ta turen til Palate for afterwork eller bli med på en w...
God stemning, mat, drikke, musikk og aktiviteter. Her t...
Inspirert av japansk sensibilitet og livet i den regnfu...
Nå som sensommeren og tidlig høst er her er det på tide...
En ny sesong er her, og med høsten kommer en liten endr...
Ta turen til Sørenga for flott utsikt mot Oslofjorden o...