Bli med på Kokking med Vaaghals og gjør hjemmet ditt om til en restaurant for en kveld!
Gå til eventKokking er et livestreamet kokkeshow, hvor du lærer å lage et skikkelig restaurantmåltid hjemme fra ditt eget kjøkken. Maten lages samtidig som kokken, og har du spørsmål underveis kan du stille dem i chatten.
I hver episode blir du kjent med en ny kokk, restaurant og rett. Fredag 27. november inviterer kjøkkensjefene hos Vaaghals — Christer Rødseth, Eirik Lillebø og Jørn Lie — inn til førjulsmiddag, og på menyen står hurtiggravet laks med dillstuet potet, rømme og rogn og byggotto med torsk og eggesmør.
— Kjøp billett
— Handle inn råvarer
— Lag mat med kokken live
— Spis og nyt!
For to personer
Forrett:
200 g laksefilet, gjerne salmalaks
50g sukker
50g salt, fint
1 potte fersk dill
100 g små mandelpoteter
2 ss rømme
50 g laks- eller ørretrogn
Salt og nykvernet pepper
2 små rødløk
2 ss eplecidereddik (evt annen eddik du har)
1 ss sukker
Sørlandschips eller sprøstekt løk
Hovedrett:
200 g hele byggryn
Salt
50 g hardost, feks parmesan
200 g torskefilet, helst torskerygg og torskeloin
1 egg
100 g smør
1 liten bunt gressløk
Karse evt persille
Ristede gresskarkjerner
Forrett: Øl & en mild akevitt eller en god Riesling — eksempelvis Calles Riesling 2019
Hovedrett: Chardonnay, f.eks. Dom. des Crêts Mâcon-Chardonnay L'échenault de Serre 2018
Bolle
Sleiv
Sil
Slikkepott
Små skåler til oppbevaring av ingredienser
2 tallerkner
Kjeler til:
— Poteter
— Egg
— Koke byggryn (ca 5 liter)
— Byggotto (vid kjele)
— Sylting av løk (liten)
Kokking x Vaaghals arrangeres av Kokking.no i samarbeid med Oslobukta og Streamy. Arrangementet livestreames på streamy.no.
Guide
Påske betyr god mat og ikke minst godsaker! Vi har vært en tur innom Annis og Talormade for å sjekke...
18
Mar
26
Mar
Arrangement
Velkommen til Più Design pop-up i Operagata 65.
Nyheter
Det nærmer seg påske og om du planlegger bypåske er det mye å finne på. Lei kajakk, bli med på påske...
11
Mar
12
Mar
Arrangement
Har du et Lillelam-plagg som har fått et hull eller mangler en knapp og trenger hjelp til reparasjon...
Guide
Det er en ny sesong, og ny sesong kommer med nye menyer hos flere av restaurantene og ikke minst råv...
09
Mar
Arrangement
Velkommen til champagne brunch hos Stock 09. mars!