Arrangement

Art Night

16. februar kl. 14:00 - 17:00

Bli med på en ettermiddag full av kunst og inspirasjon fredag 16. februar 🌿

Gå til event
Art Night

Galleriene i Oslobukta holder åpent, slik at du kan oppdage nye utstillinger fra spennende kunstnere i ulike sjangre. Programmet er åpent og gratis for alle! 💫

Ettermiddagens løype går innom her:
— VI, VII
— QSPA (Queen Sonja Print Award)
— Kösk
— Kunsthall Oslo
— UP&COMING på Dapper

✨ UP&COMING PÅ DAPPER
Operagata 36
Utstillingen vil være i butikken og åpner 15.00

Fire Up&Coming kunstnere stiller ut sine verk på Dapper. Kunstnerne er plukket ut av kunstner Ragnhild Nes som også kuraterer utstillingen.
OA STUDIO - SOFIA NöMM - IVER NOEM - LOUISE HESSLING

ART NIGHT 3 RETTERS 500,- (påmelding innen onsdag 14/2)

Forrett
Surdeigfocaccia med pisket feta. Bakte beter med pisket timianchevre, hasselnøtter og granateplesirup


Hovedrett
Pasta med pesto, pinjekjerner, basilikum, ruccola, hvitløk

Dessert
Kardemomme, sitron og rosevannkrem

Påmelding innen onsdag 14/2 på hei@dapperbistro.no

—————


⭐️ LOUISE HESSLING
Louise Hessling er en nyutdannet kunstner/designer som tok sin Bachelor i design ved Kunsthøgskolen i Oslo. Det hun fokuserer på i sitt kunstnerskap er uttrykk i materialer, funksjon og estetikk, og utforming av objekter i forhold til omgivelser, der verk eksisterer i en scenografisk kontekst. I sin praksis er hun inspirert av de absurde og fantasifulle, drømmeaktige refleksjonene og autentiske ritualene bearbeidet gjennom materialutforskning og eksperimentering.


⭐️ OA STUDIO
OA studio består av Ole Dalheim ( f. 1995 ) og Arman Sellæg ( f.1991 ) som begge er utdannet fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
Duoen utforsker materialets egenskaper og muligheter gjennom intuisjon og spontanitet. Deres verk fungerer som visuelle narrativer, der tekstur, dybde og komposisjon illustrerer den kreative prosessen i hvert unike kunstverk. De er opptatt av å se på verkenes tilstedeværelse som romlige elementer. Tidligere har duoen hatt tre soloutstillinger på Gamlebyen LOFT, Skog Art Space, Gamle Munch, samt på deres tidligere studio “Støperiet”.


⭐️ SOFIA NöMM
Sofia Nömm (f. Trondheim, Norge, 1995) er en norsk kunstner basert i Oslo. For øyeblikket tar hun en mastergrad i medium- og material basert kunst ved Kunsthøyskolen i Oslo, der hun uteksamineres 2024. - Gjennom store keramiske skulpturer og installasjoner søker jeg å skape psykologiske landskap. Jeg er interessert i det underbevisste og jobber med metaforer og symbolikk for å undersøke krysningene mellom drøm og virkelighet. Ved å konstruere disse landskapene søker jeg å beskrive virkelige opplevelser av frykt og angst, hentet fra fjerne minner og drømmer.


⭐️ IVER NOEM
Iver Lennartson Noem (født 2000, Gjøvik) jobber i hovedsak med tegning og maleri. Noems kunstnerskap reflekterer rundt minner og et mangfoldig indre følelsesliv, som kommer til uttrykk gjennom drømmeaktige motiver. Han arbeider oftest med å formulere og komponere menneskekroppen, hvor kroppene vrir og vender seg i finurlige sammensurium. Noems arbeider fremstår som forunderlige, hvor spørsmål om hvor, hvem, hva & hvorfor stadig dukker opp. Noem har tidligere mottatt Kulturstipendet i Østre Toten for unge talenter og et prosjektstipend fra Trafo. Han har deltatt i gruppeutstillinger ved Henie Onstad Kunstsenter, Kunsthall Oslo, Gamle Munch, Galleri Duer, SKOG kunstrom og Kösk. Noem bor i Oslo og studerer ved Einar Granum Kunstfagskole.

🌿 INFO OM UTSTILLINGENE:🍒 Galleri VI, VII
Operagata 75A
15.00 - 18.00


Vær hjertelig velkommen til VI, VII den 16. februar. Galleriet holder åpent utover kvelden, og du har mulighet til å oppleve separatutstillingen Armed Interpretation med den tyske kunstneren David Lieske. Lieske (f. 1979) er en anerkjent tysk kunstner med en solid internasjonal karriere, og Armed Interpretation er hans åttende utstilling i Oslo.

Det vil bli servert forfriskninger.🍒 Kösk
Operagata 63A
15.00 - 18.00


Utstillingen av Henrik Mikkelsgård og Julian Karlsen utforsker vintermotiver gjennom perspektivet til to barndomsvenner. I oppveksten hadde de en sterk forbindelse til vinteren gjennom snøbrettkjøring, og tilbrakte mye tid på å observere og utforske potensielle film- og fotografi steder i vinterlandskapet.
Senere har Julian bosatt seg på et småbruk i Snertingdal, mens Henrik har flyttet til Sogndalsdalen, og dette viser hvordan vinteren påvirker dem fra forskjellige deler av landet. Noen av maleriene er et samarbeid mellom de to kunstnerne og noen er individuelle verk som reflekterer tanker rundt naturvandringer, observasjoner og opplevelsen av ulike muligheter og motiver.🍒 QSPA
Operagata 65B
15.00 - 18.00


Velkommen til utstillingen “Liv ved Straumen» - en soloutstilling med den anerkjente samtidskunstneren Olav Christopher Jenssen. Med en karriere som strekker seg over flere tiår, har Jenssen etablert seg som en mesterlig maler og grafiker. «Liv ved Straumen» er en samling av grafiske verk, laget ved Atelje Larsen i Helsingborg i 2014. Det er med stor glede at vi kan vise dem igjen. Gjennom en kontinuerlig utforskning av samspillet mellom abstraksjon og representasjon, har Olav Christopher Jenssen hentet inspirasjon fra forfatteren Tarjei Vesaas siste publiserte diktsamling, «Liv ved straumen», fra 1970.🍒 Kunsthall Oslo
Rostockgata 2-4
18.00 - 20.00


Åpningen av ASSATA Press markeres med lanseringen av deres første debut, "Betongblomst 2", skrevet av den dyktige poeten Hamza Hirsi.

Kveldens program består av en opplesning, Mehwish Dar i samtale med Hamza Hirsi om hans forfatterskap, hvorav kvelden avsluttes med tradisjonell etiopisk folkemusikk av Endale Getaneh.

Les også:

Her kan du se EM i sommer

Guide

Her kan du se EM i sommer

Følger du med på EM i fotball? Det er flere steder i Oslobukta som byr på fotballstemning med kamper...

23

Jun

Sankthans: Flett din egen blomsterkrans

Arrangement

Sankthans: Flett din egen blomsterkrans

Vi feirer Sankthans og inviterer til workshop hvor du kan lage din egen blomsterkrans 🌸

Miniguide til en dag i Oslobukta

Guide

Miniguide til en dag i Oslobukta

Planlegger du en dag i Oslo med noen du er glad i? Eller bor du kanskje i Oslo og vil ha en turist i...

24 timer i Oslo

Guide

24 timer i Oslo

Skal du tilbringe et døgn i Oslo og lurer på hva du skal finne på? Her er noen tips til hva du kan g...

14

Jun

Gatefest iBukta

Arrangement

Gatefest iBukta

Fredag 14. juni byr vi på herlig festivalstemning i Bukta 🌿 Vi inviterer til Gatefest - og det skje...

Ting å gjøre i Oslo med barn

Guide

Ting å gjøre i Oslo med barn

Det er mye gøy som skjer i området for hele familien. Nedenfor har vi samlet noen tips til hva du ka...

Vis flere