Arrangement

Art Night

16. februar kl. 14:00 - 17:00

Bli med på en ettermiddag full av kunst og inspirasjon fredag 16. februar 🌿

Gå til event
Art Night

Galleriene i Oslobukta holder åpent, slik at du kan oppdage nye utstillinger fra spennende kunstnere i ulike sjangre. Programmet er åpent og gratis for alle! 💫

Ettermiddagens løype går innom her:
— VI, VII
— QSPA (Queen Sonja Print Award)
— Kösk
— Kunsthall Oslo
— UP&COMING på Dapper

✨ UP&COMING PÅ DAPPER
Operagata 36
Utstillingen vil være i butikken og åpner 15.00

Fire Up&Coming kunstnere stiller ut sine verk på Dapper. Kunstnerne er plukket ut av kunstner Ragnhild Nes som også kuraterer utstillingen.
OA STUDIO - SOFIA NöMM - IVER NOEM - LOUISE HESSLING

ART NIGHT 3 RETTERS 500,- (påmelding innen onsdag 14/2)

Forrett
Surdeigfocaccia med pisket feta. Bakte beter med pisket timianchevre, hasselnøtter og granateplesirup


Hovedrett
Pasta med pesto, pinjekjerner, basilikum, ruccola, hvitløk

Dessert
Kardemomme, sitron og rosevannkrem

Påmelding innen onsdag 14/2 på hei@dapperbistro.no

—————


⭐️ LOUISE HESSLING
Louise Hessling er en nyutdannet kunstner/designer som tok sin Bachelor i design ved Kunsthøgskolen i Oslo. Det hun fokuserer på i sitt kunstnerskap er uttrykk i materialer, funksjon og estetikk, og utforming av objekter i forhold til omgivelser, der verk eksisterer i en scenografisk kontekst. I sin praksis er hun inspirert av de absurde og fantasifulle, drømmeaktige refleksjonene og autentiske ritualene bearbeidet gjennom materialutforskning og eksperimentering.


⭐️ OA STUDIO
OA studio består av Ole Dalheim ( f. 1995 ) og Arman Sellæg ( f.1991 ) som begge er utdannet fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
Duoen utforsker materialets egenskaper og muligheter gjennom intuisjon og spontanitet. Deres verk fungerer som visuelle narrativer, der tekstur, dybde og komposisjon illustrerer den kreative prosessen i hvert unike kunstverk. De er opptatt av å se på verkenes tilstedeværelse som romlige elementer. Tidligere har duoen hatt tre soloutstillinger på Gamlebyen LOFT, Skog Art Space, Gamle Munch, samt på deres tidligere studio “Støperiet”.


⭐️ SOFIA NöMM
Sofia Nömm (f. Trondheim, Norge, 1995) er en norsk kunstner basert i Oslo. For øyeblikket tar hun en mastergrad i medium- og material basert kunst ved Kunsthøyskolen i Oslo, der hun uteksamineres 2024. - Gjennom store keramiske skulpturer og installasjoner søker jeg å skape psykologiske landskap. Jeg er interessert i det underbevisste og jobber med metaforer og symbolikk for å undersøke krysningene mellom drøm og virkelighet. Ved å konstruere disse landskapene søker jeg å beskrive virkelige opplevelser av frykt og angst, hentet fra fjerne minner og drømmer.


⭐️ IVER NOEM
Iver Lennartson Noem (født 2000, Gjøvik) jobber i hovedsak med tegning og maleri. Noems kunstnerskap reflekterer rundt minner og et mangfoldig indre følelsesliv, som kommer til uttrykk gjennom drømmeaktige motiver. Han arbeider oftest med å formulere og komponere menneskekroppen, hvor kroppene vrir og vender seg i finurlige sammensurium. Noems arbeider fremstår som forunderlige, hvor spørsmål om hvor, hvem, hva & hvorfor stadig dukker opp. Noem har tidligere mottatt Kulturstipendet i Østre Toten for unge talenter og et prosjektstipend fra Trafo. Han har deltatt i gruppeutstillinger ved Henie Onstad Kunstsenter, Kunsthall Oslo, Gamle Munch, Galleri Duer, SKOG kunstrom og Kösk. Noem bor i Oslo og studerer ved Einar Granum Kunstfagskole.

🌿 INFO OM UTSTILLINGENE:🍒 Galleri VI, VII
Operagata 75A
15.00 - 18.00


Vær hjertelig velkommen til VI, VII den 16. februar. Galleriet holder åpent utover kvelden, og du har mulighet til å oppleve separatutstillingen Armed Interpretation med den tyske kunstneren David Lieske. Lieske (f. 1979) er en anerkjent tysk kunstner med en solid internasjonal karriere, og Armed Interpretation er hans åttende utstilling i Oslo.

Det vil bli servert forfriskninger.🍒 Kösk
Operagata 63A
15.00 - 18.00


Utstillingen av Henrik Mikkelsgård og Julian Karlsen utforsker vintermotiver gjennom perspektivet til to barndomsvenner. I oppveksten hadde de en sterk forbindelse til vinteren gjennom snøbrettkjøring, og tilbrakte mye tid på å observere og utforske potensielle film- og fotografi steder i vinterlandskapet.
Senere har Julian bosatt seg på et småbruk i Snertingdal, mens Henrik har flyttet til Sogndalsdalen, og dette viser hvordan vinteren påvirker dem fra forskjellige deler av landet. Noen av maleriene er et samarbeid mellom de to kunstnerne og noen er individuelle verk som reflekterer tanker rundt naturvandringer, observasjoner og opplevelsen av ulike muligheter og motiver.🍒 QSPA
Operagata 65B
15.00 - 18.00


Velkommen til utstillingen “Liv ved Straumen» - en soloutstilling med den anerkjente samtidskunstneren Olav Christopher Jenssen. Med en karriere som strekker seg over flere tiår, har Jenssen etablert seg som en mesterlig maler og grafiker. «Liv ved Straumen» er en samling av grafiske verk, laget ved Atelje Larsen i Helsingborg i 2014. Det er med stor glede at vi kan vise dem igjen. Gjennom en kontinuerlig utforskning av samspillet mellom abstraksjon og representasjon, har Olav Christopher Jenssen hentet inspirasjon fra forfatteren Tarjei Vesaas siste publiserte diktsamling, «Liv ved straumen», fra 1970.🍒 Kunsthall Oslo
Rostockgata 2-4
18.00 - 20.00


Åpningen av ASSATA Press markeres med lanseringen av deres første debut, "Betongblomst 2", skrevet av den dyktige poeten Hamza Hirsi.

Kveldens program består av en opplesning, Mehwish Dar i samtale med Hamza Hirsi om hans forfatterskap, hvorav kvelden avsluttes med tradisjonell etiopisk folkemusikk av Endale Getaneh.

Les også:

11

Mar

12

Mar

Lillelam reparasjonsdager

Arrangement

Lillelam reparasjonsdager

Har du et Lillelam-plagg som har fått et hull eller mangler en knapp og trenger hjelp til reparasjon...

Den beste shoppingen i Oslo

Guide

Den beste shoppingen i Oslo

Har du besøkt handlegaten vår Operagata? Her finner du mange lekre butikker og ikke minst norske des...

16

Feb

Art Night

Arrangement

Art Night

Bli med på en ettermiddag full av kunst og inspirasjon fredag 16. februar 🌿

Går dere med gifteplaner?

Nyheter

Går dere med gifteplaner?

I Operagata finner du en rekke fine butikker, deriblant Thune, hvor de er eksperter på smykker og kl...

Gavetips til Valentine's Day fra Thune

Guide

Gavetips til Valentine's Day fra Thune

Den store kjærlighetsdagen nærmer seg! Den 14. februar er det Valentine’s Day og kanskje planlegger ...

05

Feb

18

Feb

Kinesisk nyttårsfeiring hos Dinner Barcode

Arrangement

Kinesisk nyttårsfeiring hos Dinner Barcode

Bli med å feire dragens år 2024 på Dinner Barcode fra 5. februar til 18. februar.

Vis flere