Arrangement

Art Night

26. april kl. 15:00 - 19:00

Bli med på en kveld full av kunst og inspirasjon fredag 26. april. Galleriene i Oslobukta holder kveldsåpent, slik at du kan oppdage nye utstillinger fra spennende kunstnere i ulike sjangre. I tillegg blir det live podcast og kunst talks.

Art Night

Ikke gå glipp av en inspirerende kveld i Oslobukta! Programmet er åpent og gratis for alle! 💫

Kveldens løype går innom her:

— KÖSK
— VI, VII
— QSPA (Queen Sonja Print Award)
— Kunsthall Oslo
— Mike’s Corner

LIVE PODCAST KUNSTPRATEN

Operagata 63A

17 - 19

Hegnar Media har podcasten Kunstpraten og under Art Night blir det live podcast hvor Kapital-journalist Kari Nestaas og Finansavisen-journalist Margrethe Hegnar prater med Jo Morten Weider i KÖSK og Carl Erik Krefting i Carucel om deres lidenskap for kunst! Live sendingen er hos KÖSK fra kl. 17, og varer ca 2 timer

KÖSK

Operagata 63A

12 - 21

KÖSK viser utstillingen «Uploading now...» Ole Martin Lund Bø. Å tre inn i landskapet til Ole Martin Lund Bø, er litt som å gå under jorden, inn i et hi. Huler hvor svære, bulkete gjenstander ligger tett i tett. De holder fast, de klamrer ikke, men omgir noe annet. En stein eller en nøtt, kanskje, eller hverandre. De er lagt igjen på lerretet som skulpturer, og foran dem kan man føle seg tett på et indre liv som ligner botanikk og svære geologisk formasjoner hvor stein er nedfelt i stein og sand og kapslet inn i lav. Konglomerater eller sopper på vei opp. En veksling i farger og former, som baller på seg, blir til mens man glaner. At man lager det der man står. For de beveger seg, de romsterer. Og så et svev! Gjennom myke lag og flater med lys.

TALK & FILM HOS VI, VII

Operagata 75A

19.00

Visning av kortfilmen “Lykke Til” av Bobby Yu Shuk Pui

19 - 21
Det kjøres en talk hos VI, VII med kunsteren Bobby Yu Shuk Pui fra Hong Kong, etterfulgt av en liveopptreden med Wei Ting Zeng.

I sin soloutstilling "Hand in Hand into Havoc," utforsker multimediekunstneren Bobby Yu Shuk Pui de dype lagene av personlige og diasporiske fortellinger gjennom media som fotografi, video og performance. I hjertet av utstillingen ligger hennes kortfilm «Lykke Til», en gripende undersøkelse av livets uforutsette utfordringer gjennom øynene til en Hong Kong-kvinne i Norge.

QSPA

Operagata 65B
12-21

"Mellom rom" av HM Dronning Sonja og Håvard Homstvedt. De startet sitt kunstneriske samarbeid i mars 2022. Begge ønsket å støtte stiftelsen Queen Sonja Print Award, gjennom et fellesprosjekt, som hadde som utgangspunkt stilleben, interiører og det hjemlige. H.M. Dronningen har, som ved en del tidligere prosjekter, tatt fotoapparatet i bruk som skissebok. Denne gangen er det ikke bilder av naturen, men heller et knippe utsnitt fra interiører i familiære rom, som er utgangspunktet. Håvard Homstvedt har videre bearbeidet de fotografiske utsnittene til skisser og tegninger. I fellesskap har kunstnerne utforsket de forskjellige skisseelementene og skapt nye særegne verk med tydelige interiørmessige utsnitt. Verkene er dobbeltsignaturer. Kunstnerne har utfordret hverandre, hatt morsomme diskusjoner om farger og formale valg, samtidig som de har jobbet med og i de samme trykkplatene. Både opplagstrykk og monotypier inngår i prosjektet.

KUNSTHALL OSLO

Rostockgata 2-4
18 - 21

Kunsthall Oslo er svært glad for å presentere Chronosphere, Lesia Vasylchenkos første soloutstilling i Oslo. Lesia Vasylchenko (f. 1990, Ukraina, basert i Oslo, Norge) er en kunstner som arbeider med installasjon, bevegelige bilder og fotografi. Hun er kurator ved den kunstnerdrevne galleriet Podium (Oslo) og grunnleggeren av STRUKTURA.Time, et initiativ for forskning og praksis i grenseområdet mellom visuell kunst, mediearkeologi, litteratur og filosofi.

Chronosphere er en parafiksjonell fortelling som utforsker tidsvåpenisering, fra satellittsynkronisering til økologiske konsekvenser. Den antyder at modernitetens streben etter å erobre avstand har utviklet seg til en teknologisk samtidighet, som blander umiddelbare hendelser med enorme tidskalaer. Denne fortellingen belyser hvordan teknologier former vår oppfatning av tid, ofte ved å skjule deres sanne natur og hensikt. Utstillingens nøkkelverk, en bestilt video, blander ulike medier for å skildre vår plassering innenfor kronosfæren, et komplekst nettverk av fortidige og fremtidige hendelser, og framstiller tids ulike dimensjoner som arenaer for konflikt og motstand.

UTSTILLING HOS MIKE´S CORNER

Operagata 77

11 - 21

Aija Vinkelmanes kunstneriske univers er fargerikt, vidunderlig mystisk og grenser til det surrealistiske. Aija Vinkelmane arbeider primært med olje på lerret, samtidig som hun jobber med grafikk og akvarell. Hun er utdannet ved Art Academy of Latvia, med en Mastergrad i malekunst fra 2010.

Utstilt hos Mike’s Corner er stedspesifikk kunst hvor motivvalg speiler omgivelsene de opererer i. Her løftes stedets identitet og DNA fram, med tydelige referanser hentet fra både interiør og en sterk visuell profil. Ikke minst gjenspeiler verkene stedets innehaver, Michael Ray Vera Cruz Angeles, personlige uttrykk og interesser.

Utstillingen The Playground er visuelle refleksjoner rundt tematikkene lekenhet og frihet. Mike’s Corner rammer inn verkene i form av en kreativ lekeplass der kunstneres distinkte uttrykk eksisterer i organisk symbiose med sine omgivelser.

Aija Vinkelmane har gjennom sitt gjenkjennelige kunstnerisk uttrykk gjenskapt identiteten til Mike’s Corner. Dansende Air Jordans, basketballer og saftige jafs fra stedets atmosfære danner grunnlaget for verk som innviterer publikum inn i et lekent, bekymringsfritt og fristende univers.

The Playground inkluderer totalt 19 nye verk, bestående av oljemaleri, akvarell og grafik.

Artikkelen oppdateres.

Les også:

Guide: Byens beste utsikt

Guide

Guide: Byens beste utsikt

Frister det å nyte ett måltid med fin utsikt? Det skjønner vi godt - i Oslobukta finner du et utvalg...

Nyåpning: Palate

Nyåpninger

Nyåpning: Palate

En ny restaurant har åpnet i The Vandelay-lokalene, nemlig Palate! Nå får den rosa døra nytt liv og ...

Her finner du de beste drinkene

Guide

Her finner du de beste drinkene

Det er mange kule barer i Oslobukta enten du skal ut med vennegjengen, på date eller planlegger en a...

Pinse i Oslobukta

Guide

Pinse i Oslobukta

Det meldes om nydelig vær i Oslo i pinsehelgen - vi gleder oss til å nyte den i Oslobukta ☀️

Antrekkene til 17. mai

Nyheter

Antrekkene til 17. mai

Nasjonaldagen nærmer seg, og i butikkene i Operagata finner du et stort utvalg av antrekk til både d...

Guide: Bli klar til 17. mai

Guide

Guide: Bli klar til 17. mai

Er du klar for 17. mai? Vi guider deg til hvor du kan fikse hår, negler, bryn og hud før årets 17. m...

Vis flere