Tips til sjømat fra Annis

Frister det med sjømat i sommer? Hos ferskvare- og delikatessebutikken Annis finner du fersk fisk og sjømat. Her deler de noen tips til hva du kan servere denne sommeren!

Tips til sjømat fra Annis

Grillet makrell

Makrell er perfekt på grillen. Forbered fisken ved å rense den og fylle buken med sitronskiver og friske urter som dill eller persille. Deretter griller du makrellen over middels varme i ca. 4-5 minutter per side, avhengig av størrelsen. Start med skinnsiden ned for å få en sprø overflate. Grill gjerne noen sitronskiver også som du kan servere med og presse over fisken ved servering.

Når det kommer til tilbehøret er mangosalat og nypoteter godt til. Lag en mangosalat med gode smaker som mango, avokado, rødløk og koriander. Kok små nypoteter og vend i smør og dill.

Sjøkreps

Hva med å servere sjøkreps? Det er også nydelig på grillen. Start med å dele sjøkrepsen i to på langs. Deretter pensler du kjøttet med en blanding av smør, hvitløk og urter. Fyr opp grillen på høy varme og grill med kjøttsiden ned i 3-4 minutter til kjøttet er ugjennomsiktig og lett gyllent. Snu og grill skallsiden i ytterligere 2-3 minutter.


Til sjøkrepsen kan du servere grillet asparges med olivenolje og parmesan, og en frisk salat. Bland for eksempel ruccola, fennikel og appelsinskiver. Aioli er også godt til.

annis
annis
annis
annis
annis
annis

Tilbehør

Annet generelt tilbehør er grillede grønnsaker som paprika, squash eller aubergine penslet med olivenolje og krydret med salt og pepper. Eller maiskolber med smør og krydder. Potetsalat er en klassiker, hva med å lage den med en vri med kapers og rødløk? Et annet tips er quinoasalat med cherrytomater, agurk, fetaost og en sitron-dijon vinaigrette. Focaccia med rosmarin og havsalt passer også til det aller meste.

Ta turen innom Annis for flere gode tips til sjømat og tilbehør!

Publisert: 04. juni 2024 kl. 21:30

Les også:

Her får du god indisk mat i Oslobukta

Her får du god indisk mat i Oslobukta

Indisk mat er en favoritt hos mange, og hos oss finner ...

Kulturgata

Kulturgata

Har du besøkt galleriene i kulturgata? Her finner du ma...

Datenight i Oslobukta

Datenight i Oslobukta

På jakt etter det perfekte stedet for første daten? Ell...

Norsk kvalitet og design for de yngste

Norsk kvalitet og design for de yngste

I Operagata finner du et stort utvalg norske designere,...

En dag i Oslobukta

En dag i Oslobukta

Lek turist i egen by, og sett av en hel dag i Oslos nye...

Egenpleie hos Best of You

Egenpleie hos Best of You

Best of You er et senter for skjønnhet, helse og velvær...