Ta gode bilder i sommer

Sommerferien er her, og vi alle vil gjerne ta vare på minnene fra de fine sommerdagene med familie og venner. La oss dele noen gode tips til å ta bedre bilder i sommer!

Ta gode bilder i sommer

Hos oss i Oslobukta finner du butikken foto.no, her får du kjøpt kvalitetsutstyr for både foto og video. Den store, flotte butikken har et bredt utvalg av merkevarer og tilbehør. Her er både hobbyfotografer og profesjonelle fotografer velkomne!

5 tips til å ta bedre bilder i sommer:

1. Fang alt - også detaljene

Fortell hele historien fra ferien, fra solnedgang til gnagsår, det blir som en visuell dagbok du kan se tilbake på. Et oversiktsbilde av en fjelltopp eller utsikt over horisonten er et must til minneboken, men glem ikke de små detaljene. Bølgene på stranden, maten på restauranten, de bratte bakkene på Norgesferien og den ekstra gode matpakken på tur hører også med til historien, så husk og snu deg rundt og få med disse øyeblikkene også.

2. Lek med hvitbalansen

Solnedganger er noe av det vakreste som finnes og ofte er det bare å knipse i vei. Men finnes det noen triks?

Både på landskapsbilder og solnedganger er det lyset du vil fange. Det kommer jo litt an på hva slags uttrykk du vil ha, men et tips er å prøve seg frem og leke med ulike hvitbalanser. Se hva som skjer når du velger innstillingen «direkte sollys» eller «overskyet», selv når sola skinner. Noen ganger ser det bedre ut når du stiller inn på overskyet.

Foto.no
Foto.no
Foto.no
Foto.no
Foto.no
Foto.no

3. Lys og tid på dagen

Midt på dagen, når solen står som høyest på himmelen, skaper den også de hardeste, mest markante skyggene og byr på en skikkelig tøff utfordring for kameraet.

Kameraer flest får nemlig litt vansker når de må avbilde motiver der det er stor forskjell i mengden lys. Hvis kameraet eksponerer etter det lyseste området i motivet, vil de mørkere områdene bli alt for mørke og omvendt.

Den beste løsningen, så sant du har muligheten for det, er å legge fotograferingen til en tid på døgnet der sola ikke er like aggressiv. Morgen og kveld byr på betraktelig bløtere, mer behagelig lys.

4. Former i landskapet

Majestetiske landskapsbilder er et must når man er ute på tur. Et godt tips er å se etter former, enten det er hav, fjell eller landskap.

Former vil gi deg større dybde, og prøv gjerne å plassere noe i forgrunnen, midten og bak. Former og dybde gjør bildet litt mer 3D-dimensjonalt.

Inkluder gjerne også mennesker i landskapsbildene dine og få frem størrelsesforholdet. Når du har med et lite menneske i bildene dine gir det en følelse av hvor stor og mektig naturen er.

5. Ned på barnas nivå

Skal man ta bilder av barn er det hav av muligheter, men noen ting bør man huske på. Det er best å ta bilder ute i dagslys, men ikke av noen som myser mot sola eller har solbriller på. Plasser barna litt i skyggen og fang lyset som glitrer mot deg. Skal man ta ordentlige portrettbilder kan det være en ide å bruke en reflektor, da vil lyset treffe menneskene uten å blende dem og gi fine konturer i øyne og ansikt.

Med barn er det viktig å komme på deres nivå. Sett deg ned på bakken og få dem til å smile og være naturlige. Ikke se for mye inn i kamera, men se på de du skal fotografere og ha en dialog.

Lykke til og god sommer!

Publisert: 30. juni 2024 kl. 18:45

Les også:

Norsk kvalitet og design for de yngste

Norsk kvalitet og design for de yngste

I Operagata finner du et stort utvalg norske designere,...

En dag i Oslobukta

En dag i Oslobukta

Lek turist i egen by, og sett av en hel dag i Oslos nye...

Egenpleie hos Best of You

Egenpleie hos Best of You

Best of You er et senter for skjønnhet, helse og velvær...

Guidet kajakktur i Oslofjorden

Guidet kajakktur i Oslofjorden

Frister det med en kajakktur langs Oslofjorden? Bli med...

4 perler i Oslobukta

4 perler i Oslobukta

Her er fire av de unike stedene du bør besøke i Oslobuk...

Guide: undertøy under sommerantrekkene

Guide: undertøy under sommerantrekkene

Sommerens antrekk kan til tider by på utfordringer når ...