Nyheter

Påske i Oslobukta

Det nærmer seg påske og om du planlegger bypåske er det mye å finne på. Lei kajakk, bli med på påskeverksted, prøv en påskekasse fra Annis eller ta med barna til MUNCH, hvor de kan tegne og utforske kunstneren i seg.

Påske i Oslobukta

Annis Pølsemakeri

Har du vært innom Annis i Dronning Eufemias gate? Ferskvare- og delikatessebutikken har et stort utvalg kjøtt, oster, spesialprodukter fra norske produsenter og villfanget fisk og skalldyr. De har også satt sammen egne påskekasser for deg som vil kose deg litt ekstra i påsken.

Friluftshuset

Har du lyst å leie kajakk eller bli med på et padlekurs? DNT Friluftshuset på Sørenga holder åpent i påsken, inkludert helligdagene. Her kan du leie kajakk, buldre, bli med på padletur med instruktør eller ta et kajakkkurs i Oslofjorden.

Påskeaktiviteter for barn

Ta med barna til området, det er mye morsomt som også passer for de minste. På lekeplassen kan de svinge seg i brannmanstang, prøve seg på klatreveggene og sklie. På Deichman Bjørvika har de egen etasje for barn hvor de kan lese bøker og tegne. Start påsken lørdag 24. mars med “Papirverksted med Shamna” fra kl. 13-15. Her kan barna brette, bøye, klippe og skape - og lage sine egne påskeharer, regnbue eller søte blomster. De har også kino for barn hvor man kan se “MAVKA – Skogens sjel” lørdag 24. mars kl. 14 og palmesøndag kl. 12 og kl. 14.

MUNCH har også mye morsomt for barn. På museet har de en egen etasje for barna hvor de kan tegne og utforske kunstneren i seg. Lørdag 24. mars er det aktivitetsbord i lobbyen og “Barnas kunstdag verksted” fra kl. 10-14.15. Den 27. og 28. mars kl. 15 er det “Ung: skateboard workshop verksted” hvor man kan skrive og illustrere på skateboarddekk.

Barcode Street Food

Ta turen til mathallen i Dronning Eufemias gate, Barcode Street Food. Her finner du matboder med matopplevelser fra alle verdens hjørner og i 2. etasje finner du cocktailbar. Enten du er veganer, pescetarianer eller kjøtteter, er matopplevelsene mange. Den spennende mathallen serverer retter fra Peru, Mexico, Japan, India, Thailand, Portugal, Hellas, Hawaii, Kina, Libanon og Afrika. Matbodene du finner er nøye utvalgt, med et sterkt konsept og serverer fantastisk mat laget med kvalitetsråvarer.

I påsken arrangeres det påskeverksted søndag 24. mars kl. 11 til 16 og påskeeggjakt lørdag 30. mars kl. 11 til 16.

Daikai

DaiKai tilbyr kvalitetsmassasje som representerer det beste av tradisjonelle kinesiske, orientalske og vestlige massasjeteknikker. Massasje er stressreduserende, gir deg en god helsegevinst og opplevelse av økt livskvalitet. Hva med å unne deg en massasje i påsken? De har også parmassasje. Daikai er åpent skjærtorsdag fra kl. 11 til 17.30, påskeaften fra kl. 11 til 17.30 og andre påskedag fra kl. 12 til 20. De holder stengt langfredag og 1 påskedag.

Ta en lunsj eller middag ute

Hva med å gå ut på en av de mange restaurantene i området? Utvalget er stort og mange holder åpent i påsken.

Villa Paradiso er et populært valg for hele familien. Restauranten ligger rett ovenfor Munch og byr på napolitansk pizza og ekte italiensk mat, servert i en autentisk italiensk atmosfære. De er åpent hver dag i påsken. Palmesøndag fra kl. 12 til 21, 25. - 27. mars fra kl. 11 til 22, den 28. - 29. mars fra kl. 12 til 21, påskeaften fra kl. 11 til 22 og 31. mars og 1. april fra kl. 12 til 21.

Hos Sumo får du varme matretter fra hele Asia, i tillegg til asian fusion med inspirasjon fra Amerika og Europa. Sushi-kjøkkenet har klassisk sushi og Sumos egen lekne fusion-sushi. Sumo er åpen hver dag fra kl. 15 til kl. 21 (påskeaften 30. mars til kl 22).

Eller hva med mexikansk? Coyo holder åpent hele påsken, ukedager fra kl. 16 til 23. Lørdag og søndag har de åpent for lunsj fra kl. 13. Et annet sted for lunsj er Dapper Bistro. De holder stengt i ukedagene, men har åpent for lunsj lørdag 30. mars.

Hammerhai Bar holder åpent hele påsken, så du kan nyte en god drink eller to i solveggen eller før eller etter middag!

Artikkelen oppdateres.

Publisert: 12. mars 2024 kl. 08:15

Les også:

Guide: Byens beste utsikt

Guide

Guide: Byens beste utsikt

Frister det å nyte ett måltid med fin utsikt? Det skjønner vi godt - i Oslobukta finner du et utvalg...

Nyåpning: Palate

Nyåpninger

Nyåpning: Palate

En ny restaurant har åpnet i The Vandelay-lokalene, nemlig Palate! Nå får den rosa døra nytt liv og ...

Her finner du de beste drinkene

Guide

Her finner du de beste drinkene

Det er mange kule barer i Oslobukta enten du skal ut med vennegjengen, på date eller planlegger en a...

Pinse i Oslobukta

Guide

Pinse i Oslobukta

Det meldes om nydelig vær i Oslo i pinsehelgen - vi gleder oss til å nyte den i Oslobukta ☀️

Antrekkene til 17. mai

Nyheter

Antrekkene til 17. mai

Nasjonaldagen nærmer seg, og i butikkene i Operagata finner du et stort utvalg av antrekk til både d...

Guide: Bli klar til 17. mai

Guide

Guide: Bli klar til 17. mai

Er du klar for 17. mai? Vi guider deg til hvor du kan fikse hår, negler, bryn og hud før årets 17. m...

Vis flere