Nyheter

Oslo Fushion Festival

Oslo Fushion Festival går av stabelen 24.-29. august, og innleder til seks dager med et dypdykk inn i det beste innen norsk motekultur.

Oslo Fushion Festival

// tekst fra Oslo Fushion Festival

I en samtid preget av en global pandemi, i tillegg til klimaendringer og viktige sosiale og politiske bevegelser, ønsker vi å fremheve de transformative og kreative kreftene som setter en ny dagsorden innen mote, kunst og kultur. Årets tema for festivalen er From maker to change maker, og tar på alvor å belyse kreative aktører som bidrar til å skape nye tankesett og endringer innenfor bransjen.

På programmet i år står smykkekunstutstillingen «Abstrakte landskap» i samarbeid med Ali Shah Gallefoss, som løfter frem 10 av Norges fremste smykkedesignere. Dette inkluderer Hasla, Mold Atelier, Aur Studio, Boygal, Diawéne, Crystal Haze, LilleLi og David-Andersen. Utstillingen er tilgjengelig i Oslobukta under alle seks dager, og åpen for alle.

Som en del av festivalen, vil Oslo Runway også i år arrangere motevisninger. De fleste visningene vil foregå digitalt, og deles direkte på festivalen sine nettsider onsdag og torsdag. Full line up vil slippes 5. august, men vi kan allerede nå dele at de norske motemerkene Envelope1976, Livid, ESP og Avenue, som alle har holdbarhet i fokus, vil vise frem sine neste kolleksjoner.

Den årlige utendørsutstillingen med Collective Oslo i Oslobukta er også å finne på programmet. Utstillingen "Collective Diversity" feirer hvordan kreativ energi kan drive forandring, og hvordan de medvirkende kunstnerne beriker våre perspektiver rundt inkludering og mangfold. Noen av kunstnerne som stiller ut er Extraweg, Jesse Draxler, Arcin Sedgic, Vitaboy og Berglind Rognvaldsdottir.

Som en ny gren under festivalen lanseres konseptet Sorgenfri Artwear i Oslobukta og digitalt. Utstillingen presenterer designere som arbeider i grensesnittet mellom mote og kunst og fremmer fremtidens viktige stemmer innen slow fashion.

-“Vi er utrolig glade for å kunngjøre et solid program med noen av Norges mest spennende designtalenter, i tillegg til kreative samarbeid med de ledende mote- og kunst-plattformene Oslo Runway, Collective Oslo og Sorgenfri Artwear, og kunstneren Ali Shah Gallefoss. Ved å samle flere nyskapende og kreative uttrykk under festivalen, har vi sammen et mål om å bidra til Oslos internasjonale posisjon som en kulturell destinasjon.” sier Elin Carlsen, daglig leder i Oslo Fushion Festival.

Torsdag 26. august arrangers Fushion Night Out som er en kveld dedikert til shopping, design, mote og kunst i sentrum av Oslo. Fushion Night Out finner sted i sentrum av Oslo; hos Steen & Strøm 1797, David-Andersen Egertorget, Høyer Egertorget og i Oslobukta.

Lørdag 28. august inviterer Oslo Fushion Festival ulike personligheter fra den kreative industrien, til å delta i samtaler rundt mote og design sin rolle som endringsagenter i vår moderne kultur. Konferansen er moderert av KK’s moteredaktør Ida Einarsdóttir og leder for utvikling i NF&TA, Gisle Mardal. Programmet for paneldebattene er åpent for alle med billett, og vil foregå på DOGA i Oslo kl. 13.00 – 17.00, og digitalt gjennom TicketCo.

Oslo Fushion Festival finner sted 24. til 29. august i Oslobukta og under www.oslofushionfestival.com og på Instagram.

Se hele programmet på www.oslofushionfestival.com/schedule

Om Oslo Fushion Festival

Oslo Fushion Festival er en årlig festival og konferanse som setter søkelys på krysningspunktene mellom mote, kunst og kultur. Festivalen er en møteplass for den kreative industrien og et sted der du kan oppleve noen av Norges mest spennende designtalenter. 2021 versjonen av festivalen vil foregå i Oslobukta, i området rundt Egertorget og digitalt, fra 24-29.august.

Publisert: 01. august 2021 kl. 07:28

Les også:

11

Mar

12

Mar

Lillelam reparasjonsdager

Arrangement

Lillelam reparasjonsdager

Har du et Lillelam-plagg som har fått et hull eller mangler en knapp og trenger hjelp til reparasjon...

Den beste shoppingen i Oslo

Guide

Den beste shoppingen i Oslo

Har du besøkt handlegaten vår Operagata? Her finner du mange lekre butikker og ikke minst norske des...

16

Feb

Art Night

Arrangement

Art Night

Bli med på en ettermiddag full av kunst og inspirasjon fredag 16. februar 🌿

Går dere med gifteplaner?

Nyheter

Går dere med gifteplaner?

I Operagata finner du en rekke fine butikker, deriblant Thune, hvor de er eksperter på smykker og kl...

Gavetips til Valentine's Day fra Thune

Guide

Gavetips til Valentine's Day fra Thune

Den store kjærlighetsdagen nærmer seg! Den 14. februar er det Valentine’s Day og kanskje planlegger ...

05

Feb

18

Feb

Kinesisk nyttårsfeiring hos Dinner Barcode

Arrangement

Kinesisk nyttårsfeiring hos Dinner Barcode

Bli med å feire dragens år 2024 på Dinner Barcode fra 5. februar til 18. februar.

Vis flere