Guide

24 timer i Oslo

Skal du tilbringe et døgn i Oslo og lurer på hva du skal finne på? Her er noen tips til hva du kan gjøre på en sommerdag i byen

24 timer i Oslo

En god start på dagen hos Godt Brød

Start dagen med kaffe og frokost på Godt Brød på Munch brygge. Her skinner solen fra morningen av og om du vil sitte ute har de en stor og hyggelig uteservering. Se utover vannet og på menneskene som passerer forbi mens du nyter kaffen. Maten er laget av kortreiste og økologiske råvarer og i disken finner du påsmurte rundstykker, baguetter og bakverk, alt rett ut av ovnen.

godt brød

Formiddagsbad på Sørenga sjøbad

Et av områdets mest populære badesteder er Sørenga sjøbad. Gå broen over til Sørenga og følg havnepromenaden ut til sjøbadet. Det er mange restauranter på vei ut til sjøbadet, kanskje oppdager du en du vil prøve ut senere på veien. Du finner også isbaren Paradis Gelateria på veien et perfekt stopp på veien tilbake om du vil kjøle deg ned etter noen timer i solen. Nyt sol og bad fra enden av Sørenga, for hva er vel bedre enn et formiddagsbad på en deilig sommerdag?

sørenga sjøbad

Utforsk galleriene i kulturgata

Like inn en gate fra Godt Brød finner du kulturgata med flere gallerier. Fra rundt klokken 11 er galleriene åpne og du kan utforske utstillinger med alt fra norsk samtidskunst, til grafisk kunst og internasjonal samtidskunst. Etter du tatt turen innom Kösk, QSPA Galleri og VI, VII som du finner her finner du også Kunsthall Oslo like ved, i Rostockgata 2-4. Der kan du se både norsk og internasjonal samtidskunst med hovedvekt på nye produksjoner.

galleri

Lunsj på Kumi med utsikt mot MUNCH

Et av områdets populære lunsjsteder du bør sjekke ut er Kumi. Et plantebasert spisested med fokus på økologiske og lokale råvarer. På menyen finner du blant annet burrata, amerikanske pannekaker og avocado toast, og mye annet godt! Kumi ligger på Munch brygge med utsikt mot MUNCH og Sørenga. De har en hyggelig uteservering i solen.

kumi

Shopping i Operagata

Etter lunsj kan du ta turen et par gater bak hvor du finner butikkene i Operagata. Her er det mange butikker du ikke finner andre steder, både multibrand butikker og norsk design i fleng. Om du er interessert i norsk design bør du sjekke ut butikkene til Envelope 1976, Holzweiler og Norwegian Rain & T-Michael. Hos multibrand butikkene Oxholm, Dapper, Bjørvika Undertøy og Aspeli finner du også flere internasjonalt anerkjente merker.

shopping

Middag på IKI

Etter noen timer med shopping og et skift er det tid for middag. På Sørenga finner du nyåpnede IKI, en japansk fine dining restaurant som kombinerer gode råvarer og delikate smaker for å skape en unik og moderne versjon av japansk mat. Uteserveringen har sol hele kvelden, god stemning og utsikt mot MUNCH og bispevika.

iki

Drinker på Hammerhai

Om du ikke er klar for å avslutte dagen etter middag fortsetter det med god stemning hos Hammerhai på Munch brygge. En kul bar med oransje vegger, fargerik kunst, limegrønt interiør og en opphøyd scene i hjørnet, hvor spilles musikken utover kvelden.

hammerhai

Publisert: 28. mai 2023 kl. 20:19

Les også:

Sesongens blomster med Bjørvika Blomster

Guide

Sesongens blomster med Bjørvika Blomster

Solen titter frem, trærne spirer og nå vil vi ha frem sesongens blomster hjemme!

Vårens nyheter i butikkene

Nyheter

Vårens nyheter i butikkene

Våren er her, og butikkene i Operagata er fulle av nyheter!

Folk i bukta: Finn hos DaiKai

Nyheter

Folk i bukta: Finn hos DaiKai

Bli bedre kjent med folkene i Oslobukta. Finn er medeier hos DaiKai hvor han blant annet holder i da...

05

Apr

Ensemble <3 Dapper = Sant

Arrangement

Ensemble <3 Dapper = Sant

Velkommen til feiring av Ensemble x Dapper i Operagata 36 fredag 05. april!

Guide: Aktiv i Oslobukta

Guide

Guide: Aktiv i Oslobukta

Liker du å holde deg aktiv? Det finnes mange ulike muligheter i Oslobukta!

Topp 10 uteserveringer i Oslo

Guide

Topp 10 uteserveringer i Oslo

Det er vår, og det betyr uteservering! Når solen titter frem, og gradene kryper oppover er det på ti...

Vis flere