Arrangement

Kokking med Code Restaurant

24. april kl. 16:30 - 18:00

Bli med på Kokking med Christer Rødseth — kjøkkensjefen på Code. Han inviterer oss inn på kjøkkenet hvor vi skal lære å lage en vårlig, lun & kremet risonisalat.

Gå til event
Kokking med Code Restaurant
[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Kokking på 1-2-3(-4)!

1. Kjøp/finn frem ingrediensene på handlelisten
2. Legg klart alt av ingredienser og kjøkkenutstyr på benken før livestreamen starter
3. Lag et utsøkt måltid sammen med dagens kokk og få veiledning og svar på spørsmål underveis via livestream
(4.) Dersom du er fornøyd med Kokken, retten eller bare ønsker å støtte restauranten i en vanskelig tid - gi tips via vipps!


Ingredienser (til 2 personer)

4 dl risoni* (evt makaroni eller rigatoni)
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 vårløk
8 minigulrøtter
8 reddiker
8 asparges
1 nykål
6 sukkererter
1 liten bunt gressløk
1 sitron
1/2 boks mascarpone
50 g revet parmesan eller annen hardost
2-3 dl lys kyllingkraft eller -fond (eventuelt grønnsaksfond)
100 g smør
100 g vann
Salt og litt sukker til smak

Ramsløkspesto:
10 blader ramsløk (eventuelt basilikum)
3 ts ristet pinjekjerner
40 g revet parmesan
God olje til å dekke med

*Risoni fås som regel kjøpt hos grønnsakshandlere

Drikkeanbefaling

TBA

Utstyrsliste

Skjærefjøl
Kniv
2 lave, vide kjeler
Slikkepott
Sil
Salt og pepper
Pinsett (evt. pølseklype)
Smaksskjeer
Blender eller stavmikser med høy kopp eller morter


Kokking med Christer Rødseth fra Code Restaurant i Oslobukta

Foto: Kokking / Marthe Berner

Hva er Kokking?

Kokking handler om å lage mat sammen med byens restaurantkokker. Du handler inn råvarene selv, får veiledning av kokken via livestream, spør om du lurer på noe underveis og kan etter halvannen time nyte et utsøkt restaurantmåltid. Kokking skjer live og kan ikke sees igjen, når du er ferdig kan du tipse kokken som ditt bidrag til restauranten!

Hvorfor Kokking?

Kokking er et initiativ av og for matentusiaster for å hjelpe de små restaurantene som nå trues av Koronakrisen, samtidig som mange av oss sitter hjemme med behov for nye impulser og et savn etter å kunne gå ut å spise. Ved å bringe byens restauranttilbud hjem til folk, får alle en mulighet til å bli inspirert, utvikle egne matlagingsferdigheter, samtidig som de kan bli kjent med og støtte kokker og restauranter. Kanskje får du en ny favorittrestaurant før du i det hele tatt har besøkt den!



Mer info om Code Restaurant:
https://www.coderestaurant.no/
https://www.instagram.com/code_restaurant/

Mer info om Kokking:
www.kokking.no
kontakt@kokking.no
www.instagram.com/kokking.no/

Kokking kokes av Society Studio (@_societystudio)

Les også:

10

Des

14

Des

Holiday Art Market

Arrangement

Holiday Art Market

Velkommen til årets “Holiday Art Market” i Bjørvika!

09

Des

02

Jan

Nøtteknekkerustilling i Operagata

Arrangement

Nøtteknekkerustilling i Operagata

I samarbeid med Operaen kan du i desember se en helt egen Nøtteknekkerustilling i Operagata. Oppdag ...

09

Des

Julemarked i Oslobukta

Arrangement

Julemarked i Oslobukta

Velkommen til julemarked! Lørdag 9. desember inviterer vi til en hyggelig juledag med masse gøy for ...

06

Des

31

Jan

Bruksmann Pop-Up

Arrangement

Bruksmann Pop-Up

Velkommen til en velkuratert bruktsjappe med fokus på high-end design, antikk og samtidskunst i Ope...

Juleantrekk og det lille under

Nyheter

Juleantrekk og det lille under

Festsesongen er her og vi har tatt en prat med Envelope 1976 og Bjørvika Undertøy om antrekk til jul...

25

Nov

Juleåpning i Bjørvika

Arrangement

Juleåpning i Bjørvika

Vi gjentar suksessen fra i fjor! Oslobukta, MUNCH, Den Norske Opera og Ballett, SALT, Oslo Badstufor...

Vis flere